0
€ 22,95
€ 4,99
De leermeester

De leermeester

Hoewel hij korter was dan de gemiddelde man, straalde hij iets uit waardoor hij voor mij altijd groter leek dan de mensen om hem heen.
1547. John Knox, 'de donderende Schot', leeft in een turbulente tijd. Het corrupte, Rooms-katholieke Schotland is vol avontuur en gevaar. Knox wordt vogelvrij verklaard, vlucht met een groep gelijkgezinden naar een kasteel, wordt overmeesterd door de Franse tegenstanders en zit maandenlang als roeislaaf op een Frans galeischip. Toch blijft hij vasthouden aan de onvervalste Bijbelse waarheid, zelfs als de Schotse koningin Mary er alles aan doet om hem te doden. 
Het levensverhaal van John Knox wordt verteld vanuit het perspectief van zijn jonge leerling, George Douglas, die zijn geliefde leermeester probeert te beschermen.
Ontdek het fascinerende verhaal van een bescheiden man, die door de genade en kracht van het evangelie een van de meest invloedrijke figuren in de Schotse kerkgeschiedenis geworden is.
Douglas Bond is docent Engels en geschiedenis. Door deze achtergrond schrijft hij voornamelijk historische fictie en biografieën. Bond heeft al meer dan twintig boeken geschreven. In Nederland is hij bekend geworden door Het verraad, een historische roman over het leven van Johannes Calvijn.
€ 4,99

De leermeester

EAN-code:
9789033616280

Uitgeverij:
De Banier

Aantal pagina's:
448

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Op weg naar Schuilhoek
Hans Du Plessis - Petronels ouders hebben zich aangesloten bij de Voortrekkers, een groep gelijkgestemde blanke boeren op zoek naar een eigen leefgebied in Zuid-Afrika. Het ...
€ 9,95
verder
En het werd stil MIDPRICE
Cees Pols -
Aan het rauwe leven in de Biesbosch rond 1900 ontkomt ook Janus niet. Er valt niets te kiezen: griendwerker zal hij worden. Aanvankelijk ...
€ 15,99
verder
Waar liefde woont
Johnnie Alexander Donley -
Nederland, 1939. Alison Schuyler werkt in de gerenommeerde kunstgalerie van haar opa en in ...
€ 21,99
verder
Ver bij jou vandaan
Lynn Austin -
In een appartementencomplex in Brooklyn, New York, zijn de bewoners op elkaar aangewezen als ...
€ 15,-
verder
Nachtblauw
Simone van der Vlugt - Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw.
Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van ...
€ 19,99
verder