0
Dienen in het ambt

Dienen in het ambt

Het is een voorrecht om ambtsdrager te mogen zijn. Maar wat houdt het allemaal in? Een vraag die op je afkomt als je gekozen wordt tot diaken of ouderling. Hoe kun je je als ambtsdrager voorbereiden op het ambtelijk werk? Welke taken zijn er? Wat wordt er van je verwacht tijdens een ambtelijk bezoek of tijdens de huisbezoeken? Wat gebeurt er tijdens de kerkenraadsvergadering? En hoe moet je omgaan met verschillende pastorale situaties? Het zijn vragen waarmee elke ambtsdrager geconfronteerd wordt.

Het dienen in een ambt is een voortreffelijk werk (1 Tim. 3:1), maar iedere ambtsdrager ervaart dat dit werk niet eenvoudig is. We mogen weten dat er bekwaamheid is die Gods Geest schenkt. Niettemin is toerusting voor dit werk belangrijk.

In deze uitgave worden handreikingen gegeven aan diakenen en ouderlingen voor de praktijk van het ambtelijk werk. Naast aandacht voor het huisbezoek zijn er aanwijzingen voor het gesprek in het gezin; rond de sacramenten; bij ziekte en sterven; aandacht voor kinderen en jongeren. Ook wordt aandacht gegeven aan de verschillende aspecten van de kerkenraadsvergadering.
€ 14,90

Dienen in het ambt

EAN-code:
9789033130038

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
160

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Gevangen om het Evangelie
Guido de Brès -
...
€ 15,90
verder
Heilig in Christus
Andrew Murray - De Zuid-Afrikaanse Andrew Murray (1828-1917) is bekend geworden als schrijver en opwekkingspredikant. Hij wist uit eigen ervaring wat opwekking inhield. Diverse keren heeft ...
€ 9,95
verder
Waarover ging het? - deel 8
Ds. B. Labee - Gedachten over het Woord horen en bewaren.

Elke rustdag klinkt het Woord van de levende God. Maar het is niet genoeg dat we ...
€ 3,95
verder
Meer van deze auteur...
Bericht voor jou
J.H. Mauritz e.a. red. -
Dagboek voor tieners
Een dagboek is iets van jezelf. Je leest er elke dag in. In dit dagboek is er elke dag ...
€ 16,50
verder