0
Vuur over de stad

Vuur over de stad

Hij probeert te rennen. De rook komt in vlagen om hem heen. Bijna geen adem meer. Hij voelt zijn gezicht schroeien, zijn haren knisperen. Een hete vuurwind jaagt brandende papieren over straat in grote cirkels.
Ralf is verlegen en snel bang. Op straat wordt hij door zijn vrienden ‘lafaard’ genoemd, op school durft hij niet eens met Odetta, het bijzondere meisje dat schuin voor hem zit, te praten.
Dan breekt de oorlog uit, en in Rotterdam wordt fel gevochten. Iedere dag loeit het luchtalarm en is in de verte het mortiervuur te horen.
Vrijdag 14 mei 1940 is een dag die rustig begint, maar eindigt in een nachtmerrie. Het hart van Rotterdam wordt zwaar gebombardeerd en gaat in vlammen op. Ralf en zijn ouders moeten vluchten voor hun leven.
Maar waarom gaat Ralf terug, de brandende binnenstad in? Vanaf 9 jaar, AVI M5

UPDATE (11 april 2014): Dit boek is door leerlingen van christelijke basisscholen in Nederland gekozen tot winnaar van de EigenWijsPrijs 2014!
€ 10,50

Vuur over de stad

EAN-code:
9789033125720

Uitgeverij:
Den Hertog

Aantal pagina's:
119

Bindwijze:
GEBONDEN

AVI:
M5

AGE:
9-12

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Papa, waar blijf je?
Willemijn de Weerd -
€ 11,90
verder
Oorlog in Oosterbeek
Jan van Reenen -
Vanaf het dak van zijn huis in Oosterbeek ziet Frans Jonkers op 17 september 1944 duizenden parachutisten landen. Uitbundig begroet hij de ...
€ 8,50
verder
Over de grens
Ineke Kraijo - Sarah is veertien en woont in het Belgische stadje Aarschot. In de zomer van 1914 zetten Duitse legers de stad én het leven ...
€ 13,50
verder
Meer van deze auteur...
Zeeglas
Els Florijn - Als de grootmoeder van Julie sterft, laat ze haar iets na waar niemand van wist: haar appartement in Parijs. Zeventig jaar heeft het ...
€ 7,99
verder
Onze Vader
Els Florijn -
Ayaan vlucht naar Nederland, geschonden en getraumatiseerd.
Met ...
€ 9,99
verder