- Home
- /
- Vrije tijd
- /
- Koken en Bakken / Selamat Makan

Selamat Makan
800 recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine. Na de soevereiniteitsoverdracht van Indonesië keerden tienduizenden militairen terug naar Nederland. Zij hadden tijdens hun diensttijd in Indonesië heel wat lekkere gerechten leren kennen. Bij de terugkerende militairen waren uiteraard ook Indonesisch-Nederlandse personeelsleden van de Koninklijke Marine (KM), die de 'blauwe jongens' genoemd. Tegenwoordig wordt deze term nog steeds gebruikt. Bij de Koninklijke Marine wordt al sinds tientallen jaren op woensdag de befaamde Indonesische rijsttafel gereserveerd, die dan ook niet voor niets de ‘blauwe hap´ wordt genoemd. Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende 'blauwe hap' recepten, stuk voor stuk gekend en geroemd door de liefhebbers van de Indonesische keuken. Een schitterend en compleet basisboek, met bovendien uitgebreide ingrediëntenlijst, tips en wenken en een volledige woorden- en uitdrukkingenlijst. Het meest uitgebreide boek over de Indonesische keuken dat ooit verscheen! Voortreffelijk en onmisbaar voor iedere liefhebber van de Oosterse keuken. Wouter Rademakers (1944) diende decennialang bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een grote voorliefde voor de Indonesische keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en uitproberen van recepten.
29,95
Selamat Makan
EAN-code:
9789493358485
Aantal pagina's:
302
Bindwijze:
Gebonden
Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!
In winkelwagen
Anderen bekeken ook:
BBQ Kamado - fire, food & friends
Fabian Beck - Zo fraai als het uiterlijk is, zijn ook de kwaliteiten van de keramische barbecue: grillen, koken - hij kan het allemaal. Alleen het ...
9,99
In winkelwagen