0
Genade als erfgoed

Genade als erfgoed

Het bijbelse recht van de kinderdoop
Steeds vaker zijn kinderdoop en volwassendoop de inzet van hevige, emotionele discussies binnen gezinnen en gemeenten. Wie dieper doorpraat met hen die de kinderdoop afwijzen, komt uiteenlopende motieven tegen. Een aantal daarvan wordt in dit boek kritisch geanalyseerd.
Maar kritiek is, als het goed is, ook zelfkritiek: hebben de kerken zelf aanleiding gegeven tot deze ontwikkeling? Hoe komt het dat er bij hen die de kinderdoop voorstaan, vaak zo’n gebrek is aan doorleefd en getuigend geloof? Speelt de doop een wezenlijke rol in ons geestelijk leven?
Dit boek biedt een bezinning op de huidige onrust rond de kinderdoop. De doop wordt geplaatst in het brede verband van genade, verbond en geloof. Naast de wettigheid van de kinderdoop wordt haar rijke en diepe betekenis verwoord.
€ 13,50

Genade als erfgoed

EAN-code:
9789058299543

Uitgeverij:
Groen

Aantal pagina's:
112

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
U en uw kinderen
prof.dr.A.Baars -
De kinderdoop en de Bijbel
Is de kinderdoop een ...
€ 9,95
verder
De Doop
John Norcott - Dit opmerkelijke boekje werd geschreven door één van de eerste Particuliere Baptistenpredikers, John Norcott, predikant te Wapping, Londen. In zijn tijd werden de ...
€ 6,-
verder
Het teken van de doop
Matthew Henry -
De betekenis en bediening van de kinderdoop
...
€ 12,95
verder
Bij je naam genoemd
Dr. M. van Campen -
Doopcatechese
Meer dan ooit is een ...
€ 8,99
verder
Met Christus verbonden
dr.M.A.van Willigen - Wat betekent het in de Vroege Kerk van Antiochië om gedoopt te zijn en aan het avondmaal te hebben deelgenomen?
Johannes Chrysostomus (344-407) hield ...
€ 8,50
verder