0
Als wij samenkomen

Als wij samenkomen

In vele gemeenten binnen de zogenaamde gereformeerde gezindte, wordt nog steeds dankbaar gebruikgemaakt van de klassiek gereformeerde opzet van de liturgie zoals die vorm kreeg in de Reformatie. Intussen zijn we bijna vijf eeuwen verder. Dat heeft een grote verscheidenheid aan vormen en gebruiken met zich meegebracht. In nogal wat gemeenten is de verlegenheid en spanning met liturgische veranderingen merkbaar. Velen willen verandering, maar: wie aan de liturgie komt, komt aan iets wezenlijks, aan de geloofsbeleving zelf!
Dit boek richt zich vooral op de hedendaagse gang van zaken 'als de gemeente samenkomt' in gereformeerde zin. Waarom doen we dingen zo? Kan het ook anders en hoe groot is de ruimte dan of wat zijn de mogelijkheden? Wat is wezenlijk voor een gereformeerde liturgie?
De auteurs geven geen kritiekloze verdediging of louter historische beschrijving. Vanuit het gebruik van en de liefde voor deze liturgie nodigen ze uit tot bezinning en verdieping, waarbij vooral gemeenteleden weer de plaats krijgen die ze toekomt: zij zijn het die 'samenkomen' en die deze samenkomst, een ontmoeting met God, gestalte geven. Er valt dan veel te beleven in de gereformeerde liturgie.
€ 20,99

Als wij samenkomen

EAN-code:
9789023904748

Uitgeverij:
Mozaïek

Aantal pagina's:
207

Bindwijze:
PAPERBACK

Levertijd:
Binnen 1 werkdag in huis!   
Anderen bekeken ook:
Stille wateren
R. Hoogerwerf-Holleman -
Kerkelijk en gezelschapsleven te IJsselmonde
De auteur neemt ons mee naar de 19e eeuw; naar een verarmd Nederland dat had gezucht onder het juk ...
€ 7,95
verder
God in Frankrijk
Rudy van Roy -
Dit boek behandelt de opkomst en de neergang van het koninklijk absolutisme tegen de ...
€ 20,-
verder
Maarten Luther
Volker Leppin - 500 jaar geleden spijkerde Luther zijn stellingen aan de kerk in Wittenberg.

2017 is het grote Lutherjaar. Op 31 oktober 1517 spijkerde Maarten Luther ...
€ 17,99
verder
Utrecht als remonstrantse stad, 1610-1618 - Maurits' zwaard
Frits Broeyer - Op 31 juli 1618 dankte prins Maurits op de Neude in Utrecht de waardgelders af. Met dit optreden tegen de door de stad ...
€ 24,95
verder
Fabrice de Bassecourt 1578-1650
Adriaan van Riemsdijk - Fabrice de Bassecourt werd geboren in het zestiende-eeuwse Wallonië, dan nog deel van de Spaanse Nederlanden. Als derde zoon in een katholieke ...
€ 24,50
verder